ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ – ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Αγαπητοί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες ,

Πρώτα πρώτα σας εύχομαι, εγώ και όλοι οι καθηγητές του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας , να είστε καλά μπροστά σ’ αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε. Αν ζούσαμε στα Αρχαία ή στα Μεσαιωνικά χρόνια θα λέγαμε ότι ο Θεός ή οι Θεοί έσπειραν αυτή τη λοιμώδη νόσο για να τιμωρήσουν τους ανθρώπους για την «Ύβριν» τους. Σήμερα όμως στην εποχή του Ορθού Λόγου βλέπουμε καθαρά ότι ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Φύσης και κάνει αυτό που έκανε εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Αγωνίζεται να επιβιώσει απέναντι σε απίστευτους φυσικούς αντιπάλους. Με ψυχραιμία λοιπόν και πίστη στην Επιστήμη και στον Ορθό Λόγο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν. Να είστε αισιόδοξοι!!

Στη δουλειά μας τώρα…..

Οι μαθητές μας πρέπει να μπαίνουν  σιγά-σιγά σε μια «κανονικότητα». Η επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία θα γίνεται πλέον μέσω του διαδικτύου, εξ αποστάσεως.  Χαίρομαι που οι περισσότεροι έχουν αποκτήσει λογαριασμό στο ΠΣΔ και έτσι μέσω της πλατφόρμας eclass παρακολουθούν τα μαθήματα που αναρτούν οι συνάδελφοι, σε ασύγχρονη βάση βέβαια. Την Δευτέρα, 6-4-2020, θα λειτουργήσει και η πλατφόρμα webex, που θα παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Τα παιδιά θα λαμβάνουν οδηγίες και δεν πρέπει να αγχώνονται. Εξάλλου αυτή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν υποκαθιστά την καθημερινή διδασκαλία στην τάξη. Δεν προχωράμε στην διδακτέα ύλη και δεν παραδίδουμε καθημερινό μάθημα. Δεν θα είμαστε πιεστικοί. Θέλουμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση τους. καθώς και να δημιουργήσουμε ευχάριστα συναισθήματα που να τους  αποφορτίζουν με τρόπο δημιουργικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό. Στοχεύουμε  στην ενδυνάμωση της ψυχολογίας τους και στην θετική ενίσχυσή τους. Αυτές είναι οι εντολές του Υπουργείου Παιδείας, και είναι σωστές εντολές.

Ούτε ένας μαθητής λοιπόν έξω από αυτή τη μαθησιακή διαδικασία. Από την Δευτέρα, 6-4-2020, όλοι οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο eclass (ασύγχρονα και σε ελεύθερο ωράριο) και στο webex (σύγχρονα) ακολουθώντας το πρόγραμμα και τις οδηγίες που θα σας αποστείλουμε . Σας θέλουμε όλους ενεργούς. Όπου υπάρχουν προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του email του σχολείου μας.

Να είστε πάντα καλά, και οι γονείς να διαχειριστούν  τα όποια ζητήματα προκύπτουν με τα παιδιά τους όμορφα, γιατί – μη το ξεχνάμε αυτό – είναι μικρά ακόμη και χρειάζονται την αγάπη σας και τη σωστή καθοδήγηση και επιπλέον τα τωρινά βιώματα που ζουν είναι πολύ δύσκολα.
Να είστε καλά!!

Αμάρυνθος 4-4-2020

Ο Διευθυντής

Δ. Παπαγιώργος

ΠΕ02, Φιλόλογος

This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s