Ενημερωτικό μήνυμα προς τους γονείς εν όψει του ανοίγματος του σχολείου στις 18 Μάη

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών μας,

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να διαχειρίζεσθε αποτελεσματικά το φυσικό φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19 καθώς και τις αρνητικές συνέπειές του στην ζωή μας.

Η Πολιτεία όλο αυτό το διάστημα είχε κλειστά τα σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και μετέτρεψε την δια ζώσης σε εξ αποστάσεως διδασκαλία. Πολύ γρήγορα καθηγητές και μαθητές εξοικειώθηκαν με αυτές τις πρωτόγνωρες ψηφιακές διαδικασίες και κατάφεραν να κρατήσουν την φωτιά της μάθησης αναμμένη, παρόλο που δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών. Ο στόχος ήταν να κρατηθούν οι μαθητές σε επαφή με το σχολείο και να ξαναποκτήσει η ματιά τους πάλι ζωντάνια και δημιουργικότητα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Η ίδια η υπουργός έδωσε τα εύσημα στον κλάδο των εκπαιδευτικών για το τεράστιο έργο που επιτέλεσαν αυτές τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

Τώρα όμως η Πολιτεία, αποδεχόμενη τις προτάσεις των επιστημόνων του Ε.Ο.Δ.Υ., αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία και να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα. Τα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν δια ζώσης από την 18η Μαίου ως την 12η Ιουνίου. Είναι πεπεισμένοι όλοι τους, Πολιτεία και επιστήμονες, ότι, αν τηρηθούν οι οδηγίες για την ασφάλεια μαθητών και εκ/κών, του Υ.ΠΑΙ.Θ και του ΕΟΔΥ, τότε θα πάνε όλα καλά, όπως πήγαν τα πράγματα καλά τους δύο προηγούμενους μήνες, χάρη στην επάρκεια και την επιστημοσύνη των ανθρώπων που διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και γίναμε πρότυπο αποτελεσματικότητας στην διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Σας αποστέλλω με mail , και επιπλέον έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ και του Ε.Ο.Δ.Υ. και σας ζητώ να συζητήσετε, όλη η οικογένεια, σε οικογενειακό συμβούλιο και να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας σωστά, ώστε να εφαρμόσουν ό,τι προτείνουν οι ειδικοί και το σχολείο. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς στο σχολείο. Εσείς οι γονείς και εμείς οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα ΜΜΕ είμαστε οι υπεύθυνοι για να οδηγήσουμε τα παιδιά μας με ασφάλεια πάλι στο σχολείο και στην κοινότητα.

Ο κορονοϊός, αγαπητοί γονείς, δεν έχει εξαλειφθεί. Δυστυχώς είναι δίπλα μας και εξακολουθεί να είναι φονικός, Επίσης δεν υπάρχουν ακόμα εμβόλια και φάρμακα για την αντιμετώπισή του. Πρέπει να είμαστε τώρα πολύ πιο προσεκτικοί απ ότι το προηγούμενο διάστημα. Τότε είμαστε κρυμμένοι στα σπίτια μας. Τώρα είμαστε εκτεθειμένοι από όλες τις πλευρές. Οι νέοι δεν κινδυνεύουν. Μπορούν όμως να νοσήσουν με ήπια έως καθόλου συμπτώματα και να μεταφέρουν την νόσο στους ευάλωτους και ευπαθείς ανθρώπους της οικογένειάς τους ή της κοινότητας στην οποία ζουν. Γι αυτό, το επαναλαμβάνω, πρέπει να είμαστε τώρα πολύ πιο προσεκτικοί.

Μελετήστε, λοιπόν, τις οδηγίες και περάστε τες στα παιδιά σας. Να ξέρετε ότι η ευθύνη σας για την εφαρμογή των μέτρων (Χ.έρια, Α.πόσταση, Μ.άσκα) είναι πολύ μεγάλη και φθάνει μέχρι την αυλόπορτα του σχολείου. Από εκεί και ύστερα η ευθύνη θα είναι όλη δικιά μας και σας βεβαιώνουμε ότι ακολουθώντας όλοι μας τις οδηγίες του Υ..ΠΑΙ.Θ. και του Ε.Ο.Δ..Υ θα πάνε όλα καλά. Να τονίσω επίσης ότι όσοι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, για να προστατεύσουν μέλη της οικογένειάς τους, πολύ σοφά έπραξαν και να μην έχουν καμιά ανησυχία. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε ζωντανό χρόνο μέσω της τηλεμεταφοράς του μαθήματος από την τάξη στο σπίτι.

Στις 18 Μαΐου σας περιμένουμε με το χαμόγελο διάπλατο. Θέλουμε, αγαπητοί μαθητές, στο μυαλό σας να έχετε τις οδηγίες και την βούληση να τις εφαρμόσετε και στη σάκα σας δίπλα στα τετράδια, τα βιβλία, και την κασετίνα σας, το φαγητό και το νερό ( δεν θα λειτουργεί το κυλικείο), ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια με αλκοολούχο υγρό για άμεση χρήση, όταν δεν θα έχετε γρήγορη πρόσβαση στο αντισηπτικό του σχολείου και τέλος τον προσωπικό σας μαρκαδόρο για τον πλαστικό πίνακα.

Τα υπόλοιπα στο σχολείο στις 8:15 ακριβώς την 18η Μαΐου.

Να είστε πάντα καλά με υγεία και αισιοδοξία!!

Αμάρυνθος 13 Μαΐου 2020

Ο Διευθυντής

Δ. Παπαγιώργος

This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε